• 031.426.02.60
 • scoalanr1_stefanesti@yahoo.com
 • Corp A – Șoseaua Ștefăneșt nr. 147
 • Comunicat de presă – Programul pentru Reducerea Abandonului Școlar ( PNRAS)

  Comunicat de presă – Programul pentru Reducerea Abandonului Școlar ( PNRAS)

  Programul  pentru Reducerea Abandonului  Școlar  ( PNRAS)

  Școala Gimnazială nr.1 Ștefăneștii de Jos , Comuna Ștefăneștii de Jos , Județul Ilfov , anunță lansarea proiectului cu titlul ,,Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar ,, PNRAS runda 1-2022, instituit prin Ministerul Educației în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Ilfov și derulat pe o perioada de 3 ani .

  Numele proiectului : PNRAS-Școala Gimnazială Nr. 1 Ștefăneștii de Jos, Județul Ilfov

  Numele beneficiarului : ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 ȘTEFĂNEȘTII DE JOS, COMUNA ȘTEFĂNEȘTII DE JOS,JUDEȚIL ILFOV

  Obiectivele proiectului :

  • Scăderea ratei de abandon școlar de la 9% până la 4%   și creșterea ratei de finalizare a învățământului gimnazial de la 83,67 % la 89,67%  până la finalul anului 2025.
  • Creșterea ratei de participare la Evaluarea Națională la clasa a VIII de la 81,63% la 87,63%   și reducerea procentului elevilor care iau sub note sub  șase la Evaluarea Națională de la 95% la 88,50%   până la finalul anului 2025.
  • Îmbunătățirea proceselor de predare – învățare – evaluare prin creșterea cu 50% a procentului de cadre didactice din unitatea de învățământ care folosesc mijloace de predare – evaluare digitale și prin creșterea cu 50% a procentului de cadre didactice care folosesc strategii pedagogice moderne la nivelul clasei (instruire personalizată, abordări pedagogice structurate, centrate pe elev) sau de prioritizare a elevilor (programe remediale de grup mic, învățare autodirijată susținută de tehnologie) până la finalul anului 2025.
  • Îmbunătățirea interacțiunii între toți actorii cheie ai ecosistemului școlar: elevi, cadre didactice, părinți, directori, inspectori, reprezentanți ai comunității astfel încât să se asigure autosusținerea implementării planului de reducere a abandonului școlar.

  Valoarea totală a proiectului : 756783,89 lei
  Data începerii proiectului : 20.09.2022
  Data finalizării proiectului : 19.09.2025
  Codul proiectului : F-PNRAS-1-2022-0339

  Leave a comment

  Folosim cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor pe acest website, pentru a înțelege traficul și audiența noastră. Înainte de a continua navigarea, te rugăm să parcurgi Politica de Confidențialitate.
  Skip to content